Kedd, 2024-05-14, 1:31 AM
Üdvözöllek Vendég | RSS
[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Fórum » PSP HACK » PSP Programok--Mire használhatjuk még... » PSP CTF theme (Minden a CTF témákról!)
PSP CTF theme
LordSzusiDátum: Kedd, 2011-12-27, 1:31 AM | Üzenet # 1
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 4
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Sziasztok! A CTF témák az alap témákkal ellentétben megváltoztatják a PSP egész XMB ( a PSP főmenüje) kinézetétt. Egyes CTF témák azonban a gamebootot, vagy a hangokat is kicserélheti.
Rengeteg CTF téma van neten elég ha beirod a google-ba, hogy "PSP CTF theme" rengeteg oldalt kiad ahol jobbnál jobb témákat letudsz szedni.

1 lépés: Letöltitek a CXMB nevü plugint innen.
( Ez a plugin a 3.71es CFW-től kezdve a 6.60-as CFW-kel eggyaránt kompatibilis. )
2. lépés: Csatlakoztatod a PSP-det a géphez.
3. lépés: Kicsomagolod az SRC. és a CXMB nevü mappát a PSP főgyökér könyvtárába.
4. lépés: A PSP-den levő seplugins nevü mappában van egy VSH nevü szöveges dokumentum (ha nincs ilyen nevü mappa, vagy fájl akko csinálj). Megnyitod a VSH-t és beirod neki ezt: ms0:/CXMB/cxmb.prx 1 ( PSP GO esetében ef0:/CXMB/cxmb.prx 1 irj be).
5. lépés: Huzd ki a PSP-ből az USB-t nyomj selectet és nyomj a "Reset VSH"-ra, majd miután ujraindult a PSP meny a settingsbe ott a theme settingsbe és beállítod a témát. ( A PSP ujra fog indulni és, ha mindent jól csináltál akkor az XMB az új külsejében fog csillogni.)

Azonban minden témának megvan a maga FW-je, vagyis nem fog müködni a 6.38-as CTF téma a 6.39-es FW-n. Erre is van 1 megoldás ezis egész egyszerű semmi extra müvelet csak a CXMBTool GUI nevű programot kell leszedni, kicsomagolni egy tetszőleges helyre. A CTFtool_GUI.exe nevü fájlal elinditani rányomsz a convert-re majd a VERSIO-nál kiválasztod, hogy hanyas CFW-t használsz.
"Theme input"-hoz beileszted a convertálni kivánt témát és a "Theme output"-nál meg, hogy hova mentse ell a témát. (TIPP: ha a PSP-d csatlakoztatva van a számítógéphez egyből rátudja másolni a program, ha a "Send to PSP" szöveg alatti kis négyzet kivan pipálva.)

Hamarosan bővíteni fogom a leirást, de most csak erre volt időm bocsi. Amit még hozzá fogok tenni az a CTF témában lévő gameboot cseréje.


Az üzenetet módosította: LordSzusi - Kedd, 2011-12-27, 1:39 AM
 
LordSzusiDátum: Péntek, 2012-01-06, 0:05 AM | Üzenet # 2
Közlegény
Csoport: Moderátorok
Üzenetek: 4
Hírnév: 0
Állapot: Offline
A gameboot kicserélése könnyű folyamat de a CXMBTool GUI nevű program kell hozzá. Elindítod a programot kiválasztod az "Extract"-ot. Ezzel szétszeded a témát.
CTF Path: Ide betallozód a .ctf témát.
output: itt megmutatod, hogy hova szedje szét.

Miután ez megvolt letöltesz 1 gamebootot bárhonnan.
Pl.: EZT Itt több féle is van kiválasztasz eggyet, majd kicsomagolod és felülirod a régi gamebootot amit ott találsz ahova szétszedted a témát a vsh nevű mappában.
Ezután megnyitod a CXMBTooL GUI-t, majd a "Create"-re nyomsz. Ezzel összerakod a témát.
VSH dir-ben betallozód a vsh nevű mappát, majd a FONT dir-nél a font mappát. PTF file-nél a .ptf formátumú fájlt tallozód be. CTF path-nál megmutatod a programnak hogy hova rakja a témát, ha ezzel is megvagy már másolhatod is a psp-re. Beálitód a témát és, ha mindent jól csináltál már másik gamebootod lesz.
 
Fórum » PSP HACK » PSP Programok--Mire használhatjuk még... » PSP CTF theme (Minden a CTF témákról!)
  • Oldal 1 / 1
  • 1
Keresés: